Collageen rijke ontbijt inspiratie

Wilt u een jeugdigere huid? Collageen is het eiwit in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor een soepele huid en elasticiteit. Helaas maken we er van nature minder van aan naarmate we ouder worden. Velen van ons proberen rimpels te voorkomen met een overvloed aan crèmes en serums, die duur kunnen uitvallen.

Wat dacht je ervan om in plaats daarvan in de keuken te kijken? Er zijn zoveel voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan collageen of die je lichaam helpen om meer collageen aan te maken. Als je deze voedingsmiddelen in je dieet opneemt, krijg je een jeugdige huid zonder je uit te geven aan dure oogcrèmes. Hier zijn 7 eenvoudige, collageen-rijke ontbijt recepten om te proberen.

1. Fluffy Kikkererwten Scramble

Alle bonen en peulvruchten zitten vol met geweldige vitaminen en mineralen, maar kikkererwten zijn extra speciaal omdat ze zowel vitamine C als zink bevatten – die beide de collageenproductie stimuleren.

2. Kurkuma Gember Bottenbouillon Smoothie Bowl

Bottenbouillon is een van de beste bronnen van collageen. Toegegeven, het is geen gebruikelijke toevoeging in smoothie bowls, maar je proeft het helemaal niet in dit recept – en je krijgt nog steeds alle voedingsstoffen binnen.

Leestip: collageen tegen huidveroudering

3. Maak Broccoli Cheddar Ei Muffins

Eigeel bevat collageen en eiwit bevat aminozuren die collageen helpen aanmaken – dus sla geen van beide over. Deze verpakte ei muffins bevatten ook broccoli, die vol zit met vitamine C. En, zoals we weten, vitamine C helpt bij de collageenproductie.

4. Winter Citrus Yoghurt Bowl

Het is geen geheim dat alle soorten citrusvruchten boordevol vitamine C zitten, dus het is zeker een goed idee om je kom yoghurt of havermout te bedekken met je favoriete citrusvruchten. Dit is een eenvoudig recept dat kan worden aangepast, afhankelijk van wat je in de winkel kunt vinden.

5. Paddenstoelen avocado toast

Paddenstoelen zitten vol met het mineraal zink, dat de collageenproductie helpt stimuleren. Hier gesauteerde en gekruide champignons helpen de avocado toast op te dikken en maken het praktisch vlezig.

Tip: collageen kopen online

6. Healing Ontbijtsoep

Dit gezellige recept bevat twee voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan collageen – bottenbouillon en eieren. Om de soep makkelijk te maken op drukke ochtenden, bereid je de bouillon van tevoren en warm je hem op in de magnetron of op het fornuis terwijl je de eieren kookt.

7. Gepocheerde eieren en knoflookspinazie

Stevige bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en snijbiet zijn ook rijk aan vitamine C. Bovendien bevatten ze veel van het pigment chlorofyl (de reden waarom ze groen zijn), die de hoeveelheid procallagen kan verhogen, de voorloper van collageen.