Gezonde (en lekkere) ontbijt opties voor afslanken

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus het is de moeite waard om evenwichtig te ontbijten! Laat je inspireren om elke dag goed te ontbijten met deze lijst van de beste gezonde ontbijtrecepten met veel lekkere smaken. Van heerlijke muffins, opgefriste toast en uitstekende eierontbijten tot eenvoudige smoothies en havermout, probeer enkele (of alle) van deze ontbijtrecepten.

Toast met avocado en gepocheerd ei

Avocado toast is in the house! Als er een verkiezing zou zijn voor het meest populaire gezonde ontbijt, zou avocado toast de kroon kunnen winnen.

De ooit niche voedsel trend is nu uitgegroeid tot een mainstream Nederlandse favoriet voor ontbijt en brunch. Dit makkelijke, gezonde ontbijtrecept bevat maar een paar ingrediënten en o zo eenvoudige tips om het perfecte ei te pocheren dat zowel mooi is om naar te kijken als om op te eten.

Pinda-banaan-kaneel Smoothie

Smoothies zijn een gemakkelijke manier om de dag te beginnen en deze pinda-banaan-ontbijtsmoothie is niet anders. Zowel kinderen als volwassenen zullen smullen van de magische smaakcombinatie van pindakaas en bananen. Slechts een klein beetje kaneel voegt een onverwachte uitbarsting van kruiden toe die het hele drankje opfleurt.

Chiazaad havermout voor een nacht

Overnight oats zijn het perfecte ontbijt als je een gezonde, zelfgemaakte ochtendmaaltijd wilt, maar niets extra’s wilt toevoegen aan je ochtendroutine.

Gerolde haver, melk en een paar andere smakelijke ingrediënten worden gecombineerd in een bakje en ‘s nachts in de koelkast gekoeld. De havermout wordt ‘s ochtends zacht en romig, net als langzaam gekookte havermout. Chiazaad, populair om zijn omega-3 en andere gezondheidsvoordelen, voegt een licht nootachtige smaak toe. Combineer dat met een beetje ahornsiroop, kaneel en vanille om wat zoetigheid toe te voegen en je bent klaar om te gaan!

Hartige Quinoa Ei Muffins met Spinazie

Quinoa voegt een speciale textuur en smaak toe, plus veel geweldige eiwitten en vezels, aan deze heerlijke kleine ei muffins die geschikt zijn voor vegetariërs en glutenvrije diëten. Verpakt met spinazie, ui en gesmolten kaas, zijn deze gezonde ontbijt ei muffins perfect voor een vleesloze brunch of een hand-held ontbijt voor onderweg.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2021/12/04/beste-maaltijdvervangers/

Tropisch Acai-ontbijtkomkom

Acai bowls zijn een heerlijk, koel en voedzaam ontbijt dat snel en gemakkelijk te maken is. Dit complete ontbijt in een kom heeft een heerlijke textuur en smaak dat is alsof je gezond ijs als ontbijt hebt. Het is perfect voor die dagen dat je een extra energieboost nodig hebt om op te staan en de deur uit te gaan.

Honing appeltoast recept

Dit supersnelle en eenvoudige gezonde ontbijt met de smaak van appelkwarktaart zal je bevallen. Alles wat je nodig hebt is volkoren brood, een deel magere ricotta kaas, een dun gesneden appel, en een beetje honing om deze overheerlijke, open ontbijt sandwich traktatie samen te stellen die proteïne (van de kaas) en vitaminen bevat om je dag goed te beginnen.

Spinazie en Feta Ontbijt Wrap

Dit stevige, gezonde ontbijtrecept is als een Griekse omelet in een wrap. Verse spinazie, zoute feta en zwarte olijven worden gecombineerd met roerei in een tortilla voor een gemakkelijk, handzaam ontbijt dat je onderweg kunt eten. Gebruik volkoren tortilla’s om de vezels in dit eiwit- en ijzerrijke ontbijt te verhogen.

Supervoedsel ontbijt Smoothie

Deze vullende bananenontbijtsmoothie is een gezonde manier om je dag te beginnen. Plus, het heeft een zoete, kaneel-banaan smaak die een grote glimlach op je gezicht zal toveren.

Appelmoesbrood

Volkorenmeel en haver maken van appelmoesbrood een gezonde ontbijtoptie. Appelmoes, kaneel, nootmuskaat en walnoten geven het een heerlijke seizoenssmaak. Dit recept is ook goed in te vriezen, dus je kunt een paar broden tegelijk maken.

Bananenbrood repen

Bananenbroodrepen zijn een gemakkelijk recept om vooraf te maken en kunnen een week lang een gezond en snel ontbijt vormen. Geroosterde tarwezemelen en eiwitten vormen de basis, terwijl bananen, dadels, walnoten en kaneel voor veel smaak zorgen. Neem er een mee of warm er een op voor bij de koffie.