Hoe zet je goede koffie tijdens het ontbijt?

De gemiddelde Nederland wil graag een lekker bakje koffie bij het ontbijt. Je kunt koffie op ontzettend veel verschillende manieren zetten. In dit artikel geven we advies hoe je op eenvoudige wijze heerlijke koffie kunt zetten. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij verschaffen.

De benodigde barista tools

Er zijn een aantal tools die niet mogen ontbreken. Dit is een koffiemolen en een weegschaal. Wie lekkere koffie wilt zetten, zal vooral nauwkeurig en precies ter werk moeten gaan om de consistentie hoog te houden. Een koffiemolen kun je al vanaf 30 euro kopen. Het is aan te raden om voor een handmatige koffiemolen te kiezen. Ondanks dat deze minder precies zijn dan elektronische koffiemolens zijn ze wel een stuk beter te betalen. Wil je graag meer weten over benodige barista tools?

Uiteraard zijn goede koffiebonen uitermate belangrijk. Daarbij is het belangrijk dat je voor koffiebonen kiest die minder dan twee weken geleden geroosterd zijn. Dan smaken ze namelijk nog lekker vers. Kies altijd voor koffiebonen, dan weet je namelijk zeker dat de smaak van de koffie goed blijft.

Handmatige koffiezetmethoden

Wanneer je snel lekkere koffie wilt zetten zonder dat je teveel geld kwijt bent aan equipment, is het slim om voor een french press te kiezen of een aeropress. Deze methoden zijn zeer eenvoudig te gebruiken, terwijl je er toch heerlijke koffie mee kunt zetten. Daarnaast kun je er verschillende dingen mee proberen, waardoor je meer over koffie zult leren. Een andere koffiezetmethoden die zeer geschikt is voor thuisgebruik is de chemex. Een filter koffie zetmethode.