Kun je met koolhydraatarme gerechten afvallen?

Een veel gestelde vraag in de wereld van diëten en afvallen is of je met een koolhydraatarm gerecht echt kan afvallen. Het antwoord op die vraag is “ja, dat kan”. Je kan heel goed afvallen door te letten op de koolhydraten die je eet. Of liever gezegd, die je vanaf nu niet meer eet. Want dat is wat een koolhydraatarm dieet of het koken en nuttigen van koolhydraatarme gerechten precies inhoudt: je stopt met het eten van teveel koolhydraten.

Afvallen door minder koolhydraten
Hoe kan het dan dat je daardoor afvalt? Je eet immers meer eiwitten en vetten als je koolhydraten mindert. Toch werkt het zo. Koolhydraten zijn vaak ook de voedingsstoffen die verborgen suikers bevatten. Bekijk maar eens het etiket van een willekeurig product. Grote kans dat je onder “koolhydraten” een groot percentage “waarvan suikers” ziet staan. Dit is een teken dat het product veel suikers bevat. Deze suikers zijn koolhydraten. In je lichaam zullen ze voor korte tijd voorzien in energie. Je hebt dan echt het idee dat je door de suikers beter kan functioneren. Maar wie goed oplet, zal inzien dat dit effect slechts heel tijdelijk is. Met het moment waarop deze piek voorbij is wordt een groot overschot van suikers in je lichaam vastgehouden en opgeslagen als vet. Dit is een soort van automatisme, want je lichaam denkt dat het die suikers moet bewaren voor later.

Minderen met koolhydraten helpt dus echt

Het helpt dus echt als je minder met koolhydraten en overstapt op het eten van koolhydraatarme gerechten. Dat is op zich minder moeilijk dan het lijkt. Veel mensen denken dat je dan van alles in huis moet halen wat moeilijk te vinden is, dat je leven er een stuk ingewikkelder door wordt. Maar eigenlijk is het juist het tegenovergestelde. Je leven wordt er makkelijker en prettiger van. Want de meeste producten die koolhydraatarm zijn, kun je gewoon in de supermarkt halen. Denk aan vlees en vis, kip, eieren, zaad en noten, groenten en fruit, veel peulvruchten. Deze producten zijn in hun onbewerkte vorm stuk voor stuk arm in koolhydraten en passen dus perfect in een koolhydraatarm dieet.

Sporten en koolhydraatarm eten

Wil je nog meer effect met het afvallen? Weet dan dat het heel goed helpt om naast een koolhydraatarm dieet ook te gaan sporten. Daardoor verbrand je nog meer energie en wordt je lichaam gedwongen om energie vrij te maken uit eerder opgeslagen vetmassa. Die energie zal ervoor zorgen dat je gewoon je dagelijkse dingen kunt doen, maar er ook veel energie bij blijft houden. Veel mensen ervaren een fitter en vitaler gevoel, doordat ze koolhydraatarm zijn gaan eten en dus meer kunnen.
Sporten kun je ook langer uithouden als je koolhydraatarm eet. Dat komt omdat je de energie beetje bij beetje toegediend krijgt. Je kan dus langer trainen en zo meer spiermassa genereren.

Vandaag nog beginnen met koolhydraatarme gerechten

Wil je de proef op de som nemen en ontdekken of koolhydraatarme gerechten echt zo goed voor jou zijn? Dan kun je vandaag nog beginnen met een koolhydraatarm gerecht. Maak bijvoorbeeld een maaltijd op basis van kip of vis klaar, aangevuld met eieren, noten en zaden. Je zal merken dat je van dit gerecht heel veel energie krijgt en dus goed de dag door kan komen. Na enkele dagen dit soort gerechten tot je genomen te hebben zal je ervaren dat je er ook nog eens goed van kan afvallen. De meeste mensen raken snel overtuigd van de werking van koolhydraatarme recepten en gaan er uiteindelijk langere tijd mee door. Dat zal voor hen resulteren in eindelijk dat gewicht verliezen waar ze al zolang last van hebben. En volhouden is helemaal niet moeilijk, want binnen een koolhydraatarm dieet kun je gewoon lekker blijven eten en drinken. Het is echt niet afzien.